top of page
Gyldenløve - gammelt bilde (4).jpg

 Hotell med historie 

Vårt motto er ekte gjestfrihet. I over 70 år har vi lagt vår ære i å være vertskap for mang en gjest - businessreisende fra hele verden, så vel som turister fra nær og fjern.

Geir-Aage, Eier og daglig leder

Hotell-Gyldenløve-Kongsberg.jpg

Ekte gjestfrihet gjennom 70 år

Initiativtakeren til byggingen av Gyldenløve Hotell var Arne Guttormsen. I slutten av 1940-årene hadde Kongsberg dårlig hotellkapasitet, og behovet økte med den forestående olympiaden i Oslo i 1952. Her så Kongsberg en god mulighet til å markedsføre by og næringsliv. Dette var årsaken til at både Handelsstanden og Kongsberg kommune engasjerte seg økonomisk i dette hotellprosjektet.

Arne Guttormsen kjøpte tomta fra Kongsberg kommune allerede i 1947. I søknaden fremgikk det at tomten mellom H.J. Mathiassøns uthus, og smed Aannestads gård, skulle brukes til hotell. To år senere kom det angivelig mer fart i sakene. «Turisthotellet» skulle da være ferdig året etter.

 
Men det gikk ytterligere ett år til før det kunne innvies i 1951. Årsaken til dette var problemer med å skaffe kapital da hotellet ble mye dyrere enn først beregnet. Guttormsen benyttet tiden godt. Stortinget ga finansgaranti, Kongsberg kommune ga garantier, og i tillegg ga den lokale banken lån. I følge lokalavisen Laagendalsposten i 1949, ble det sikret en aksjekapital på 100.000 kroner for å sikre utbyggingen.

Gyldenløve hotell ble bygget i fire etasjer foruten kjelleretasje. Festsalen hadde plass til 250 gjester. I første etasje var det spisesal og restaurant. Hotellet skulle kunne ta i mot tre selskaper samtidig. Dette var en enorm utbygging av reiselivstilbudet i datidens Kongsberg.

Senere ble hotellet solgt til skipsreder Andresen. I 1967 kjøpte Ole og Guri Sel hotellet, og det har siden vært i familiens eie. I 1990 overtok  Gro Sel og Geir Aage Tveito driften av hotellet.

Best Western Plus Gyldenløve Hotell, som det heter nå, har gjennomgått en solid utvikling. Det er utvidet flere ganger. I tillegg er hotellet også modernisert. Hotellet fikk i 1987 en røykfri avdeling. Dette var den første i sitt slag på landsbasis. Idag er hele hotellet røykfritt.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til det vi selv mener er Kongsbergs hyggeligste hotell!

Miljøbevisst

I vår bestrebelse for å spare miljøet og redusere kostnader har vi høy grad av sortering av avfall, og forsøker hele tiden å redusere avfallsmengden, vannforbruket, energiforbruket, samt at vi har fokus på arbeidsmiljøet.

Vi stiller også krav til våre leverandører om at de skal ha samme fokus som oss når det gjelder miljø.

Vi tar miljøansvar og er miljøsertifisert. Som ett av flere tiltak for å være en pådriver for miljøet, og støtte opp om vår miljøprofil, har vi i nyere tid satt opp flere ladestasjoner for el-bil!

El-bil ladestasjonene er et samarbeidsprosjekt med Kople og Best Western Plus Gyldenløve Hotell.

Vi oppfordrer deg som gjest til å gjøre gode valg for miljøet. Velkommen til oss!

Foggy Forest
Miljøbevisst
bottom of page