Historien om Best Western Plus Gyldenløve Hotell

Initiativtakeren til byggingen av Gyldenløve Hotell var Arne Guttormsen. I slutten av 1940-årene hadde Kongsberg dårlig hotellkapasitet, og behovet økte med den forestående olympiaden i Oslo i 1952. Her så Kongsberg en god mulighet til å markedsføre by og næringsliv. Dette var årsaken til både Handelsstanden og Kongsberg kommune engasjerte seg økonomisk i dette hotellprosjektet.

Arne Guttormsen kjøpte tomta fra Kongsberg kommune allerede i 1947. I søknaden fremgikk det at tomten mellom H.J. Mathiassøns uthus, og smed Aannestads gård, skulle brukes til hotell. To år senere kom det angivelig mer fart i sakene. «Turisthotellet» skulle da være ferdig året etter. 
Men det gikk ytterligere ett år til før det kunne innvies i 1951. Årsaken til dette var problemer med å skaffe kapital da hotellet ble mye dyrere enn først beregnet. Guttormsen benyttet tiden godt. Stortinget ga finansgaranti, Kongsberg kommune ga garantier, og i I tillegg ga den lokale Banken lån. I følge lokalavisen Laagendalsposten i 1949, ble det sikret en aksjekapital på 100.000 kroner for å sikre utbyggingen.

Gyldenløve hotell ble bygget i fire etasjer foruten kjelleretasje. Festsalen hadde plass til 250 gjester. I første etasje var det spisesal og restaurant. Hotellet skulle kunne ta i mot tre selskaper samtidig. Dette var en enorm utbygging av reiselivstilbudet i datidens Kongsberg.

Senere ble hotellet solgt til skipsreder Andresen. I 1967 kjøpte Ole og Guri Sel hotellet, og det har siden vært i familiens eie. I 1990 overtok  Gro Sel og Geir Aage Tveito driften av hotellet.

Best Western Plus Gyldenløve Hotell, som det heter nå, har gjennomgått en solid utvikling. Det er utvidet flere ganger. I tillegg er hotellet også modernisert. Hotellet fikk i 1987 en røykfri avdeling. Dette var den første i sitt slag på landsbasis. Idag er hele hotellet røykfritt.

 

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2022 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi bruker cookies for å gi deg en bedre brukeropplevelse